Brabant is bezaaid met erfgoedparels. Van oude kloosters en fabrieksgebouwen tot forten en burchten. Dat rijke verleden zit niet alleen in stenen, maar meer nog in de verhalen die ons verbinden. Die verhalen vormen het cement van Brabant. Daarom wil de provincie samen met Erfgoed Brabant en alle Brabanders deze verhalen naar boven halen. We nodigen daarom iedereen uit om verhalen te delen. Want er zit meer Brabant in jou dan je denkt!

Jouw verhaal op de website van Brabants Erfgoed

Via onderstaand formulier kun je je verhaal met ons delen. Dat kan als losse tekst, maar ook als bijlage in bijvoorbeeld een Word-bestand of als pdf. Ook kun je foto's uploaden (max. 10MB per stuk) en een video-url opgeven van bijvoorbeeld YouTube of Vimeo. De mooiste verhalen delen we natuurlijk via deze website en via de sociale media van Brabants Erfgoed.

Deel jouw verhaal

Deel jouw erfgoed verhalen, momenten en tips

Heb jij een verhaal dat je wil delen, bijvoorbeeld over erfgoed in je buurt of erfgoed dat een speciale betekenis voor jou heeft? Of kun je bijdragen aan een bestaand verhaal over erfgoed, met een foto, video of met tekst? Gebruik dan één of meerdere hashtags #BrabantsErfgoed, #BestuurlijkBrabant, #BevochtenBrabant, #InnovatiefBrabant of #ReligieusBrabant en deel het via Twitter, Facebook, Instagram of Youtube.

Erfgoed verhalen zichtbaar op locatie

Wij nodigen natuurlijk ook alle erfgoedwerkers van harte uit om mee te doen met het delen van hun verhalen. Zo is het ook mogelijk het platform bij jou zichtbaar te maken, in je kantoor, erfgoedlocatie of in de koffiekamer. Dat kan met posters die je kunt bestellen (A1, A2 of A3 formaat).

ERFGOED

Verhalen

De Ploeg is een uniek geheel van fabriek en park. Een product van de samenwerking van twee toonaangevende Nederlandse kunstenaars: Gerrit Rietveld en Mien Ruys.